Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Kleine SUV’s : Stadsguerilla

Geschreven door Iwan Kneuts op

De kleine cross-overs hebben de wind in de zeilen. Dat weet ook Opel, dat nu de arena betreedt met de Crossland X. We confronteren de nieuwkomer met de verkoopstoppers Renault Captur en Peugeot 2008. En met de Mazda CX-3, het buitenbeentje.

Het is tekenend voor het succes van de SUV en/of de cross-over dat na Renault (met de Espace en de Scénic) en Peugeot (met de 3008) nu ook Opel een eenvolumermodel, in casu de Meriva, aan de kant heeft geschoven voor een cross-over, met name de Crossland X. Om de populariteit van dit soort auto’s kort te schetsen beperken we ons tot de Belgische cijfers. Vorig jaar verlieten 125.000 SUV’s de Belgische showrooms, waarmee ze goed waren voor een marktaandeel van 22 procent.
In 2005 was dat nog 6,3 procent, en specialisten voorspellen een snelle stijging tot 25 procent. 

In het segment van de kleine cross-overs is de Renault Captur de marktleider. Een kleine facelift, waarbij vooral het verbeteren van de kwaliteitsindruk werd beoogd, moet hem in staat stellen die plek te verdedigen. De Peugeot 2008, de nummer twee in de polls, werd vorig jaar grondig herwerkt en duidelijker als cross-over geprofileerd, terwijl de Mazda CX-3 omwille van technische keuzes een aparte plaats inneemt. Zij worden hier geconfronteerd met de gloednieuwe Opel Crossland X, de eerste vrucht
van de synergie met Peugeot.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker