Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Opel Insignia tegen 3 rivalen

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Hoewel ze te lijden hebben onder het succes van hun premiumrivalen en de opkomst van de SUV, bestaan ze nog: de grote berlines van de klassieke massaconstructeurs. De komst van de nieuwe Opel Insignia Grand Sport schudt de kaarten in deze klasse nog eens door elkaar.

De grote berlines van de traditionele massaconstructeurs moeten zich al een tijd tevredenstellen met de kruimels die de premiumspelers overlaten, en bovendien krijgen ze ook concurrentie van een steeds grotere groep SUV’s. Als ze dus willen overleven, moeten deze ‘brave’ berlines enerzijds hun comfort en hun uitrusting verzorgen, om bestuurders van firmawagens te kunnen charmeren die de luxe van duurdere merken gewend zijn. Maar anderzijds moeten ze ook hun dynamische kwaliteiten en hun praktische troeven op tafel gooien, om zich te verdedigen tegen die SUV’s, die steeds meer marktaandeel inpikken. En natuurlijk hebben ze ook een knap kleedje nodig om te overtuigen. 

Maar in welke mate komen de modellen in dit segment ook een beetje tegemoet aan al die criteria? Om dat te weten te komen trokken we naar de Vogezen met de recente Opel Insignia Grand Sport en Renault Talisman, net als met de iets oudere Ford Mondeo en Skoda Superb, gewapend met een bescheiden dieselmotor. Zijn deze modellen enerzijds comfortabel genoeg om in alle sereniteit kilometers te vreten en anderzijds voldoende dynamisch voor een portie fun op bochtige wegen? 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker