Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Audi A6 en A7: restyling

Geschreven door David Leclercq op 22-04-2016

Na de A3 is het de beurt aan de Audi A6 en A7 om een facelift te ondergaan. De esthetische evolutie blijft subtiel, maar ze zijn nog rijkelijker uitgerust.

Audi blijft zijn modellen updaten. Na het A3-gamma eerder deze maand, passeren nu de A6 en A7 op de operatietafel. Zoals gebruikelijk is de evolutie van de esthetiek eerder subtiel, maar de uitrusting zet een grote stap voorwaarts, vooral qua connectiviteit.

Subtiel

Je moet al een geoefend oog hebben om de verschillen tussen de oude en de nieuwe A6 te zien. Bekijk je de details, dan zie je glanzend zwarte elementen verschijnen op de luchtinlaten in de voorbumper en de zijdelingse verluchtingsroosters. De achterbumper werd lichtjes hertekende, net als de diffuser. De erg populaire S-Line-versies hebben een nieuwe zwarte grille afgewerkt met chroom. Voorts verschijnen nieuwe buitenkleuren.

Connectiviteit

Duidelijker zichtbaar is de nieuwe interieurverlichting met leds, net als de nieuwe inzetstukken in aluminium of berkenhout. Belangrijker is de vooruitgang van de connectiviteit dankzij de telefooninterface die Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. Interessant is ook dat je je smartphone (indien die compatibel is) nu kunt opladen via inductie.

Ook Allroad

Audi maakt van de gelegenheid gebruik om enkele details van de Allroad te herzien. Hier krijgt het optionele Advanced-pakket een nieuwe bruine koetswerkkleur (Soho) en andere afwerking. Er verschijnen ook nieuwe 20-duimsvelgen, terwijl het Quattro Sport-differentieel zorgt voor een neutraler weggedrag bij gripveranderingen. Bij de motoren valt echter geen enkele aanpassing te melden. De orderboekjes openen begin mei.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten