Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Dodge Viper keert terug in 2020

Geschreven door Laurent Norro op 30-05-2018

In 2020 komt de Dodge Viper weer stennis maken. Daarbij zal hij echter niet meer kunnen terugvallen op zijn machtige V10, maar wel op een zorgvuldig getunede V8.

Liefhebbers van de Dodge Viper weten even niet meer waar ze het hebben: volgens diverse goed ingelichte bronnen zou de groep Fiat Chrysler Automobiles (FCA) in 2020 een nieuwe generatie van de Dodge Viper op de markt willen brengen. Die belooft nog steeds spektakel, maar dan wel niet meer via een atmosferische V10.

Minstens 550 pk

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door het Amerikaanse magazine Car and Driver. Dat beweert dat FCA in 2020 een Viper roadster op de markt wil brengen met een atmosferische V8 van dik 550 pk in zijn basisversie. Een paar maand later zou er dan een coupé volgen. Omdat Amerikanen verzot zijn op krachtige motoren wordt er nu ook al gefluisterd over high-performanceversies. Zo zou er een V8 van meer dan 700 pk in de pijplijn zitten. Aangezien de Amerikaans-Italiaanse groep al een paar moderne V8-motoren in zijn gamma heeft, lijkt die informatie niet onrealistisch. Nu kunnen we alleen nog maar hopen dat het nieuws ook echt waar blijkt te zijn…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten