Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Hyundai Concept “le fil rouge”: scharnierpunt voor het design

Geschreven door David Leclercq op 06-03-2018

Met zijn conceptcar “le fil rouge” slaat Hyundai een brug tussen het design van zijn auto’s van gisteren en die van vandaag. Het bijzonder verleidelijke ontwerp komt uit de tekenpen van onze landgenoot Luc Donckerwolke.

Hyundai wil aanknopen bij zijn verleden en tegelijk tonen welke richting het designmatig in de toekomst wil uitgaan. In Genève doet het dat met de conceptcar “le fil rouge”, die is getekend door onze landgenoot Luc Donckerwolke. Hij slaat hier een brug naar de allereerste Pony Coupé Concept uit 1974, die destijds een bedenksel was van Guigiaro in hoogsteigen persoon.

Sportieve sensualiteit

Met “le fil rouge” snijdt Luc Donckerwolke het thema van de sportieve sensualiteit aan. Dat is gebouwd op 4 fundamentele pijlers: proporties, architectuur, stijl en technologie. Dat zijn natuurlijk vrij vage termen waar het merk nog alle richtingen mee uit kan. Het resultaat spreekt in elk geval aan, want de lijn doet sterk denken aan die van een Audi A7 Sportback, die toch ook een begeerlijke auto is. Hyundai laat nog niets los over de aandrijflijn, behalve dat die van een nieuwe soort is. Daar zouden we graag wat meer over te weten komen…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten