Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hyundai-Kia: 14 elektrische auto’s tegen 2025

Geschreven door Jean-François Christiaens op 22-12-2017

De Hyundai-Kia-groep onthult zijn toekomstplannen. De Koreaanse reus wil tegen 2025 liefst 38 geëlektrificeerde modellen aanbieden, waarvan 14 zuiver elektrische.

Tijdens een persconferentie in Korea onthulde de groep Hyundai-Kia een deel van zijn toekomstplannen. De Koreaanse reus wil “zijn tweede plaats na Toyota op de wereldranglijst van de verkoop van milieuvriendelijke auto’s bestendigen door het aantal ecologische modellen op te trekken tot 38 tegen 2025”. Lee Ki-Sang, vicepresident van Hyundai Motor, verduidelijkte verder dat Hyundai en Kia tegen dat jaar 14 zuiver elektrische modellen op de markt willen brengen en verwees daarbij onder meer naar de voor 2018 geplande Hyundai Kona EV. In 2021 komt er bovendien een toekomstige Genesis berline met “meer dan 500 kilometer rijbereik”.

Waterstof

Verder benadrukt Hyundai zijn doelstelling om koploper te blijven op het vlak van waterstofaandrijving. Zo zal de toekomstige SUV met een brandstofcel, die binnenkort wordt onthuld tijdens de CES in Las Vegas, al vanaf volgend jaar in Korea rondrijden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten