Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Land Rover Discovery Sport gaat plug-in hybride

Geschreven door David Leclercq op 10-09-2018

De Land Rover Discovery Sport krijgt binnenkort een facelift en verwelkomt daarbij meteen een plug-in hybride versie.

De Discovery Sport is een succesnummer voor Land Rover en heeft binnenkort recht op een update. Die wordt behoorlijk verregaand, want er wordt gesleuteld aan het platform van de auto om hem klaar te stomen voor een plug-in hybride versie. Die komt er begin 2019.

Bijgewerkt platform

Volgens de informatie van onze collega’s van Autocar wordt het platform ingrijpend aangepast om zowel plaats te maken voor de lithium-ionbatterij als om het werkingscomfort te vergroten. De accu voedt een elektromotor die samenwerkt met een benzinedriecilinder uit de Ingeniumfamilie van Land Rover, naar het voorbeeld van de Range Rover P400e. We gaan uit van een CO2-uitstoot van zo’n 45 g/km.

Ook mild hybride

De andere versies van de Discovery Sport worden milde hybrides, maar we weten voorlopig nog niet of dat betekent dat Land Rover kiest voor elektrische turbo’s of voor een alternator-starter. Maar de Britten lijken te hebben begrepen dat de markt niet meer zo sterk naar diesels vraagt en dat ze dus iets anders moeten kunnen aanbieden.

Stiller

De kleine aanpassingen zouden het geluidscomfort verbeteren en de luchtweerstand zou met 10 procent afnemen, wat het verbruik ten goede komt. Misschien heeft de Discovery Sport met deze facelift zelfs recht op het nieuwe interieur met twee schermen zoals in de Velar.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten