Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mazda bevestigt comeback wankelmotor begin 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 23-11-2022

Begin 2023 verwelkomt het gamma van Mazda een model met wankelmotor en dat is geleden van de RX-8. Het officiële debuut staat op de planning voor 14 januari 2023, wat zou zeggen dat het Autosalon van Brussel een heuse wereldpremière beet heeft.

Mazda en wankelmotoren, dat waren twee handen op een buik. Maar met het pensioen van de RX-8 verdween de door Felix Wankel uitgevonden rotatiemotor uit het gamma. Niet definitief, blijkt nu. Want begin 2023 verwelkomt het portfolio van de Japanse constructeur een nieuw model met wankelmotor.

Jammer genoeg gaat het niet om de opvolger van de RX-8, maar om de Mazda MX-30 R-EV. Die krijgt een compacte wankelmotor die als generator gebruikt wordt om het elektrische aandrijfgeheel van stroom te voorzien.

Autosalon Brussel 2023 wereldpremière

Wereldpremière!

Een zogeheten range extender, dus. En dat was broodnodig, want de 100% elektrische variant van de Mazda MX-30 rooit het met een batterij van 35,5 kWh en geraakt niet verder dan maximum 200 kilometer met een volgeladen accupakket.

Naar de technische specificaties van die Mazda MX-30 R-EV blijft het vooralsnog raden. Maar we leren wel dit model op 14 januari 2023 zou debuteren op het Autosalon van Brussel. Wat meteen zou willen zeggen dat de Brussels Motor Show een eerste wereldpremière beet heeft!

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten