Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini: nieuwe generatie uitgesteld tot 2023?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 29-01-2018

De volgende generatie van Mini staat voor 2021 in de planning. Maar naar verluidt heeft BMW beslist om dat op te schuiven naar 2023. Het gaat namelijk een nieuw platform ontwikkelen met het Chinese Great Wall.

Niet iedereen is zich er even bewust van, maar het ontwikkelen van nieuwe modellen vergt altijd extreem veel industriële hoofdbrekens achter de schermen. En soms lopen de dingen nu eenmaal niet zoals gepland. Volgens onze collega’s van het Amerikaanse magazine Automobile zou BMW hebben beslist om de lancering van de volgende Mini-familie uit te stellen van 2021 naar 2023. Die twee jaar extra dienen om een nieuw platform te ontwikkelen met partner Great Wall.

Geen FAAR

De Duitse constructeur zou af willen van het (dure) voorwielaangedreven FAAR-platform van BMW-modellen voor zijn toekomstige Mini’s. De groep zou eerst met Toyota hebben gesproken om de kosten van een nieuw compact platform te delen. Maar omdat geen akkoord is gevonden, zou BMW nu van plan zijn om te gaan samenwerken met het Chinese Great Wall. Onze Amerikaanse collega’s zeggen dat als de nieuwe generatie Mini’s er komt, dat die meteen een naamsverandering zouden ondergaan. De 3- en 5-deurs, die vandaag Hatch heten, worden dan Metro Runner. In 2024 zou dan de break (vandaag Clubman) komen, die Metro Cruiser wordt genoemd, terwijl de SUV Countryman verandert in de Metro Adventurer.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten