Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Skoda Kodiaq Coupé komt naar Europa, maar…

Geschreven door David Leclercq op 18-05-2018

Het Europese enthousiasme voor de concept Kodiaq Coupé, die enkel voor de Chinese markt bedoeld was, is Skoda niet ontgaan. De constructeur overweegt hem nu ook naar hier te halen, maar zit wel met een probleem…

Skoda heeft opgemerkt dat er veel enthousiasme was in Europa voor de Kodiaq Coupé, een model dat eigenlijk enkel voor de Chinese markt is bedoeld. De zin om hem in te voeren is er, maar er is een obstakel van formaat.

Logistiek

In werkelijkheid wil Skoda maar wat graag, maar er is een logistiek probleem: de fabrieken hebben geen plaats voor dit nieuwe model omdat ze al aan hun maximale productiecapaciteit zitten. Het merk heeft trouwens al problemen om zijn Karoq te bouwen en moet de productie daarvan uitbesteden aan… Volkswagen. “Skoda heeft niet veel problemen, maar de beschikbare productiecapaciteit is er wel een,” zo geeft Christian Strube aan, hoofd R&D van het merk. Skoda kan met andere woorden de vraag niet bijbenen, zeker omdat die in het eerste trimester van 2018 met nog eens 11,7 procent is gegroeid. Dus als de Kodiaq Coupé naar Europa komt, dan is de vraag nog steeds: wanneer?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten