Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla Cybertruck uitgesteld tot 2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 28-07-2021

De productiestart van de spectaculaire Tesla Cybertruck is uitgesteld tot 2022. De Amerikaanse EV-fabrikant geeft prioriteit aan de Model Y.

Het is een kwalijke gewoonte bij Tesla: een nieuw model aankondigen, er aan datum op plakken, en die vervolgens niet respecteren. In het geval van de Cybertruck is het de beschikbaarheid van computerchips, batterijcellen en ruwe grondstoffen die roet in het eten gooit. Tesla moet zijn productie herplannen, de elektrische pick-up komt dus pas volgend jaar op de markt.

Tesla Cybertruck

2022 of zelfs later

Nu het geconfronteerd wordt met vertragingen bij de bouw van zijn nieuwe Duitse fabriek, even buiten Berlijn, moet Tesla keuzes maken in zijn industriële apparaat. De fabriek in Austin geeft voorrang aan de Model Y. Er is geen uitzicht op beterschap in de huidige krapte op de onderdelenmarkt, er wordt gewag gemaakt van 2022 of zelfs later alvorens de normale situatie hervat.

Daarmee zal het Hummer zijn dat de primeur wegkaapt om de eerste elektrische pick-up op de markt te brengen, in principe dit najaar nog. Net als bij de lancering van de Model 3 zal de Cybertruck dan een jaar achter lopen op schema.

Productierecord

Los daarvan laat Tesla wel mooie cijfers zien, het afgelopen kwartaal (april tot en met juni) verbeterde het zijn trimesterieel productierecord, met een totaal van 206.421 gebouwde auto's. Daarmee is het nog steeds jonge bedrijf op weg om in 2022 een jaartotaal van 1 miljoen stuks te bereiken. Dat is meer dan, bijvoorbeeld, Volvo.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten