Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Audi e-Tron GT : Familiale schenking

Geschreven door Hans Dierckx op

De eerste volledig elektrische berline in Audi’s line-up komt niet zomaar uit het niets aanwaaien: onderhuids mocht de e-Tron GT leentjebuur gaan spelen bij de Porsche Taycan.

111.930 €

Een Audi die een Porsche wordt, dat kennen we al langer. Denk maar aan de Macan, die technisch eigenlijk niets meer is dan een Audi Q5 (zij het wel met de nodige aanpassingen aan zijn onderstel). Maar het ene plezier is het andere waard, en dus mochten ze in Zuffenhausen wel een keer iets terugdoen, vonden ze in Ingolstadt. En zo is er nu voor het eerst een Audi die afgeleid is van een Porsche: deze nieuwe e-Tron GT is niets meer of minder dan een anders verpakte Taycan – een beetje zoals de R8 ook altijd meer Lamborghini dan Audi is geweest.

Het zal overigens niet bij het duo Taycan/e-Tron GT blijven, want Audi en Porsche willen in de nabije toekomst nog meer gaan samenwerken voor elektrische auto’s. Zo zullen ze de komende jaren samen een nieuw elektrisch platform ontwikkelen, dat PPE werd gedoopt. In afwachting staat deze e-Tron GT op de J1-basis die speciaal voor de Taycan werd uitgedokterd. Ter herinnering, de andere twee elektrische modellen die we op dit moment al kunnen terugvinden in de Audi-showroom – de in Brussel gebouwde SUV’s e-Tron en e-Tron Sportback – rusten gewoon op een variant van het MLB-onderstel van alle grote Audi’s.

  • Fabelachtig evenwicht
  • Adembenemende prestaties
  • Rijbereik
  • Hoge prijs, veel opties
  • Kleine en onhandige koffer
  • Vrij stugge ophanging

In dit artikel : Audi, Audi E-tron GT

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker