Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: BMW M3 CS (2023)

De BMW M3 bestaat reeds in verschillende varianten. Maar deze CS kan er zeker nog bij.

Er bestaan reeds een heleboel verschillende varianten van de BMW M3. Je hebt de keuze tussen achter- en vierwielaandrijving, tussen de berline en de break en tussen de gewone en de Competition. En daar komt dus nog een extra versie bij: de BMW M3 CS.

Diens debuut stond pas voor het einde van januari 2023 op de planning, maar dankzij een lek op het wereldwijde web weten we nu reeds hoe die Competition Sport eruit zal gaan zien. De BMW M3 CS gelijkt sterk op de BMW M4 CSL, van de striping op de motorkap tot de aerodynamische addenda op de rest van het koetswerk. De CS draagt ook de gele laserlichten van de CSL.

BMW M3 CS

Specificaties BMW M3 CS?

Zou dat dan willen zeggen dat de BMW M3 CS de specs van de M4 CSL overneemt? Zou kunnen. In dat geval praten we over een zes-in-lijn met een cilinderinhoud van 3 liter, waarvan de maximale druk van de monoscrollturbo's verhoogd werd van 1,7 naar 2,1 bar. Dat levert de BMW M4 CSL een vermogen van 550 pk (bij 6.250 opm) en een maximumkoppel van 650 Nm (tussen de  2.750 en de 5.950 opm) op. 

De BMW M4 CSL kreeg ook een heleboel gewichtsbesparende maatregelen cadeau, zoals kuipzetels uit CFRP, minder isolatie voor het interieur en een uitlaatlijn uit titanium. En zoals het schrappen van de achterbank, maar dat zien we bij de M3 CS niet gauw gebeuren. Afwachten dus....

BMW M3 CS

 

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten