Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Dacia: een nieuwe Lodgy in 2020

Geschreven door David Leclercq op 17-12-2018

Dacia houdt niet op met de Lodgy, die een nieuwe versie zou moeten krijgen in 2020. Volgens de eerste info wordt hij sterk geïnspireerd door de Duster qua vormgeving.

Bij Dacia is het vooral de Duster die goed verkoopt. Het model zorgt zelfs voor het grootste deel van de verkopen, gevolgd door de Sandero, de Logan en uiteindelijk de Lodgy – de Dokker is meer gericht op professionelen. De Lodgy blijft dus een beetje achter qua verkopen, ook al is het een geschikt model als goedkoop alternatief voor grote gezinnen. Vandaar het idee van Dacia om er een grote Duster van te maken voor de volgende generatie, die voorzien wordt voor 2020.

Altijd 7 plaatsen

Het plan is om de roeping als familiewagen te behouden voor het model. Hij zal dus nog altijd 7 zitplaatsen hebben. Het zijn vooral de esthetische kwaliteiten die evolueren om hem aantrekkelijker te maken. Er is geen mogelijkheid om de Duster met 7 zitplaatsen aan te bieden, omdat de SUV uitgerust moet kunnen worden met vierwielaandrijving.

CMF

De evolutie van de Lodgy zal waarschijnlijk geholpen worden door het modulaire CMF-platform van de groep (die van de toekomstige Clio), dat aangepast zou worden tot een goedkopere versie voor de Dacia-modellen. Wordt dus vervolgd. De komst van het model, dat momenteel nog in ontwikkeling is, is voorzien voor het autosalon van Parijs in 2020. De lengte zal naar schatting op ongeveer 4,5 meter liggen.

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten