Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift Kia Ceed oogt sportiever, rijdt veiliger

Verwachte lancering : 15-09-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 14-07-2021

De Kia Ceed en Proceed krijgen een facelift die een sportiever uiterlijk combineert met extra veiligheidstechnologie. Het gamma verwelkomt ook een nieuwe turbobenzine.

De Kia Ceed, de Ceed SW en de Proceed passeren langs de plastisch chirurg voor een verwkikkende facelift. Eigenlijk gaat het om een nosejob, want de ontwerpers boetseerden een nieuwe frontpartij die het nieuwe Kia-logo combineert met zwartglanzende designaccenten en full-ledkoplampen. De hertekende bumpers zorgen voor een sportievere uitstraling, met aangepaste luchtinlaten voor- en een nieuw diffusorelement achteraan. Kia heeft ook voor meer visueel onderscheid gezorgd tussen de verschillende uitrustingsniveaus en tussen de verschillende motorisaties. Zo krijgt de GT rode designtoetsen en de PHEV een nieuw logo. De facelift introduceert ook vier nieuwe laktinten: Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray en Experience Green.

De facelift van de Kia Ceed gaat in augustus van start in de Europese fabriek in Zilina, Slowakijke. De Belgische leveringen staan gepland voor het najaar van 2021, maar op de prijzen blijft het nog even wachten. In 2022 volgt de facelift van de Kia XCeed.

2022 facelift Kia Ceed Tiger Nose

Meer luxe, meer veiligheid

Kia neemt niet alleen het koetswerk onder handen, ook door het interieur waait een frisse wind. Er zijn vier nieuwe aankledingsmogelijkheden beschikbaar en de multimediatechnologie verwelkomt nieuwe functies. Het digitale instrumentenpaneel is 12,3 inch groot en belooft een verbeterde grafische weergave, het centrale scherm van het infotainmentsysteem meet 10,25 inch en breidt de connectiviteitsmogelijkheden verder uit. De facelift van de Kia Ceed komt met een app voor je smartphone die vooral interessant is voor de plug-inhybride motorisaties: zoals het vanop een afstand opladen van het accupakket.

De vernieuwde Kia Ceed/Proceed introduceert een opgewaardeerd ADAS-veiligheidspakket. Zo wordt de passieve dodehoekwaarschuwing vervangen door een actieve dodehoekassistent, terwijl de zogeheten Driver Attention Warning (DAW+) uitgebreid wordt met een visuele waarschuwing die de bestuurder zegt wanneer zijn voorligger wegrijdt (aan het licht of in de file). Verder noteren we de nieuwe Highway Drive Assist (HDA), inclusief Navigation-assisted Smart Cruise Control (NSCC) om de snelheid van de Kia Ceed automatisch aan te passen in een bocht op de snelweg en voor navigatie aan op- en afritten. Parkeermanoeuvres worden dan weer verbeterd met de toevoeging van de Rear-View Monitor (RVM) met een schakelaar om het camerabeeld van de achterklep en de Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) weer te geven. Na het parkeren kan het SEW-systeem (Safe Exit Warning) gebruikers waarschuwen als door de geopende deur een naderend voertuig wordt gedetecteerd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2022 facelift Kia Ceed interior

Motoren: nieuwe 1.5 T-GDI

Het motorgamma van de Kia Ceed telt twee benzinemotoren (1.0 T-GDI met 100 of 120 pk en de nieuwe 1.5 T-GDI met 160 pk), een dieselkrachtbron (de mildhybride 1.6 CRDi van 136 pk) en een plug-inhybride (een geëlektrificeerde 1.6 GDI van 141 pk, goed voor een elektrisch rijbereik van 57 kilometer). De Kia Proceed kan je ook bestellen als GT, aangedreven door een 1,6 liter-turbobenzine die 204 paarden op de voorwielen zet en die schakelt via een gerobotiseerde zevenbak me dubbele koppeling.  Zoek niet naar een echte sportvariant, zoals de Hyundai i30 N. Want die komt er niet.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten