Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Skoda: Superb en Kodiak binnenkort met RS-logo?

Geschreven door Laurent Norro op 05-10-2016

Autocar heeft zopas vernomen dat het RS-logo mogelijk op ander modellen dan de Octavia zal prijken. Het Engelse magazine kwam het nieuwtje te weten tijdens een interview met de baas van Skoda.

Overzicht :

Bernhard Maier, de nieuwe grote baas van Skoda, heeft onlangs een zeer interessant interview gegeven aan onze Engelse collega's van Autocar. Daaruit bleek dat de Tsjechische constructeur in de komende jaren over een breder gamma van sportieve voertuigen zou kunnen beschikken. De modellen zouden het RS-logo moeten dragen.

Minimaal drie modellen

Al vinden we momenteel het logo enkel terug op de Octavia – zowel bij de berline als bij de break en zowel op benzine als op diesel –, zou het in de toekomst ook op het radiatorrooster van de Superb en de nieuwe SUV, de Kodiak, kunnen prijken. Maier verklaarde overigens aan Autocar dat: "in theorie geen enkel obstakel ons kan verhinderen sportieve afgeleiden te ontwikkelen. We moeten gewoon nagaan of er een echte vraag is naar dat type van voertuigen."

Hart van Golf R

Concreet, als de RS-familie werkelijkheid wordt, laat Maier verstaan dat we over krachtigere voertuigen kunnen beschikken dan de modellen die momenteel aangeboden worden. Hij denkt meer bepaald dat de Superb en de Kodiaq het blok van de Volkswagen Golf R kunnen overnemen. Volgens de baas van Skoda zou, indien het vermogen ervan lichtjes naar beneden gebracht zou worden, dat ten minste tot 296 pk kunnen leveren. Nog volgens Maier zal het RS-logo enkel voorbehouden zijn voor de topmodellen van het gamma. Wordt vervolgd...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten