Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift voor Subaru Forester (2022)

Geschreven door Klaas Janssens op 11-01-2022

De Subaru Forester krijgt een facelift voor 2022. En neem dat gerust letterlijk, want de voorpartij wordt flink vertimmerd.

De alweer van 2018 daterende Subaru Forester krijgt een facelift voor 2022. De schoonheidsoperatie levert de SUV een hertekende voorzijde op, met nieuwe koplampen en een nieuwe bumper. Van de achterpartij bleef Subaru af, zelfs de achterlichtblokken en de achterbumper werden een-op-een overgenomen. Het kleurenpalet wordt uitgebreid met Cascade Green Silica, Brilliant Bronze Metallic en Autumn Green Metallic.

De facelift introduceert wel een heleboel nieuwe technologie. De Japanse constructeur noemt de Subaru Forester veiliger dan ooit, een claim die ze proberen waarmaken met de introductie van de vierde generatie van het EyeSight-systeem dat drie nieuwe functionaliteiten toevoegt: Automatic Emergency Steering, Adaptive Cruise Control met Lane Centering en Lane Departure Prevention dat ook scheidingslijnen zoals gras of de wegrand herkent. Het gebied dat door de EyeSight-camera gescand wordt, is ook dubbel zo groot geworden. Het Pre-Collision Braking System biedt nu uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van botsingen op kruispunten.

2022 Subaru Forester Facelift MHEV

Sneller schakelen

De 2022-modeljaarupdate van de Subaru Forester komt bovendien met een verbeterd Driver Monitoring System, met gezichtsherkenningstechnologie die de bestuurder waarschuwt bij vermoeidheid of afleiding onderweg. Het systeem onthoudt ook automatisch de instellingen van de bestuurder voor stoelpositie, buitenspiegelhoeken en airconditioningvoorkeuren. Nieuw is de gebarenfunctie, waarmee de bestuurder de ingestelde temperatuur van het automatische klimaatregelsysteem met handgebaren kan verhogen en verlagen.

De Subaru Forester bouwt nog steeds op de SGP-architectuur van de Japanse wagenbouwer en wordt nog steeds aangeboden als 150 pk sterke e-Boxer, permanent op alle vier de wielen aangedreven door een mildhybride 2 liter-boxerbenzine met 48V-ondersteuning. Nieuw voor de Forester-facelift 2022 is de e-Active Shift Control voor de continue variabele Lineartronic-transmissie die automatisch wordt geactiveerd in de S-modus, voor een wendbaarder en responsiever rijgedrag op bochtige wegen. Ook de stuuririchting en het onderstel staan een streepje scherper.

2022 Subaru Forester Facelift MHEV

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten