Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Lynk & Co 01 2022

 • Lynk & Co werd in 2017 opgericht als submerk van de Chinese Geely-groep, waartoe ook Volvo behoort. Het eerste model, dat toepasselijk ‘01’ werd gedoopt, wordt sinds 2021 bij ons ingevoerd. Het gaat om een hybride SUV (zelfladend of plug-in) die enkel online te bestellen is: Lynk & Co heeft geen dealers, en voor het onderhoud kun je in het Volvo-netwerk terecht. Op zich is dat niet zo vreemd, aangezien de 01 gebouwd is op dezelfde technische basis als de Volvo XC40. Het interieur oogt stijlvol en is degelijk afgewerkt, en plaats is er volop. Centraal op het dashboard prijkt een aanraakscherm van 12,7 duim, met een verzorgde ergonomie en een eersteklas connectiviteit.

  Ook onderweg valt de 01 niet door de mand: de wegligging is nauwkeurig en de auto is comfortabel opgehangen. De gewone Hybride haalt 197 pk uit de combinatie van een Volvo-driecilinder en een elektromotor; de Plug-In vertrekt van een krachtiger versie van dezelfde 1.5-turbo en komt uit op 261 pk. Hij kan bovendien een aantrekkelijk WLTP-rijbereik van 69 kilometer voorleggen, maar daarna loopt het benzineverbruik sterk op, tot 7,5 à 10 l/100 km. Lynk & Co houdt er scherpe prijzen op na voor deze full option SUV, vooral als je de auto huurt: 550 euro, alles inbegrepen, op de brandstof na. En bovendien bedraagt de opzegtermijn slechts één maand. Lynk & Co geeft gebruikers zelfs de mogelijkheid om hun 01 onder te verhuren, via een autodeelservice.

  Er hangt een zweem van Volvo rond deze Chinese SUV met zijn knappe interieur, complete uitrusting en degelijke rijgedrag. Voeg daar een scherpe prijs aan toe – die zelfs ronduit onklopbaar is als je voor de huurformule kiest – en deze Lynk & Co 01 wordt een van de aantrekkelijkste plug-inhybrides in dit segment.

 • Hybride benzine Plug-in

  • Handm versn dub koppeling en autom modus
  • 261 pk
  • 1.2 l / 100 km
  • CO2: 27 g/km (WLTP)
  • 5 deuren
  • 5 zitplaatsen

Tests Lynk & Co 01

Onze tests

Nieuws Lynk & Co 01

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget