Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Tweekamp: Ford Kuga 2.5i PHEV vs Lynk & Co 01 Plug-In Hybrid

Geschreven door Olivier Maloteaux op

Terwijl Ford met de Kuga kiest voor een traditionele aanpak, wil Lynk & Co een revolutie ontketenen in de mentaliteit van de autokopers. Zo gaat de Chinese constructeur resoluut voor verkoop – of liever zelfs nog verhuur – via internet. Maar hoe zit het met de auto zelf? Is die even revolutionair?

Lynk & Co is een recent merk van de Chinese groep Geely (die onder meer Volvo en Polestar in zijn bezit heeft, maar ook een deel van het kapitaal van Daimler). Het merk importeert bij ons op dit moment enkel zijn eerste model: een hybride SUV – plug-in of zelfopladend – die simpelweg ‘01’ heet. Bij gebrek aan een dealernet kan de auto alleen via internet worden besteld. Kopen is mogelijk, maar niet verplicht. Integendeel zelfs, het voertuig is voornamelijk bedoeld om gewoon gehuurd te worden, voor 500 euro per maand, alles inbegrepen (behalve brandstof). Een abonnement dat kan worden stopgezet met een opzegtermijn van slechts één maand.

Op middellange termijn zal het contract ook de mogelijkheid bieden om de auto te onderverhuren aan een autodeeldienst, die het voertuig dan kan uitlenen aan derden, alsof het om een elektrische deelstep ging... Lynk & Co is dus een trendsetter die met zijn concept een revolutie wil teweegbrengen in de manier waarop mensen over het gebruik van auto’s denken. In vergelijking met zijn Chinese rivaal lijkt de Ford Kuga dus behoorlijk traditioneel, zowel qua stijl als qua aanpak, aangezien de distributie en de aftersales van het model nog steeds berusten op een klassiek dealernetwerk. Tot daar het businessmodel, maar wat met de auto’s zelf? Zijn die ook zo compleet verschillend?

In dit artikel : Ford, Ford Kuga , Lynk & Co, Lynk & Co 01

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker