Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Opel Corsa 5d 2020

 • Niet meer beschikbaar
 • De op de Peugeot 208 gebaseerde zesde generatie van de Corsa debuteerde in 2019. In 2023 onderging het model een facelift die hem met name dankzij de zogenaamde Opel Vizor (met een zwart paneel tussen de koplampen) beter doet aansluiten bij recente producten van het merk. Hij meet nog steeds 4,06 meter en is enkel als vijfdeurs verkrijgbaar. De beenruimte achterin is echter beperkt, en bovendien hinderen de kleine deuropeningen (vooral onderaan) de instap. De koffer heeft een praktisch volume van 309 liter. De afwerking en de aankleding van het interieur zijn voortreffelijk. De topversies kunnen rijkelijk aangekleed worden, met onder meer een lederen interieur, een verwarmbaar stuurwiel en matrixledkoplampen. Op de basisversie zijn de uitrustingsmogelijkheden dan weer beperkter, al is ook die voortaan voorzien van een (manuele) airco.

  De Corsa neemt ook de ophanging van de Peugeot 208 over, maar dan wel met een eigen afstelling van de schokdemping. Zijn motorgamma is echter beperkter: naast twee elektrische versies (136 of 156 pk) is de Opel sinds zijn facelift enkel nog te krijgen met een benzinemotor, de Franse 1.2-driecilinder met 75 dan wel 130 pk. In tegenstelling tot de 208 heeft de Corsa dus geen recht meer op een dieselmotor.

  De zesde generatie van de Corsa heeft Opel weer helemaal op de kaart gezet in dit segment. Door overtollige kilo’s overboord te gooien kan de kleine Duitser prat gaan op een prettig rijgedrag, degelijke prestaties en een gering verbruik. Ondanks zijn Franse invloed weet de Corsa zich bovendien voldoende te onderscheiden van de Peugeot 208, zijn technische donor.

 • Benzine

  • Automatisch met manuele modus
  • 131 pk
  • 4.5 l / 100 km
  • CO2: 0 g/km (WLTP)
  • 5 deuren
  • 5 zitplaatsen

Tests Opel Corsa

Onze tests

Nieuws Opel

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget