Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Crit'Air-ecovignet Marseille en Aix-en-Provence

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-09-2022

Crit'Air-ecovignet Marseille en Aix-en-Provence #1

Marseille heeft nu ook een lage-emissiezone (LEZ). Voertuigen die voldoen aan de Crit’Air 5-norm of niet in aanmerking komen voor een vignet, mogen een deel van de stad niet meer in. De Prado-Carénage-tunnel blijft wel toegankelijk voor iedereen.

     

Sinds 1 september 2023 is een deel van de stad Marseille verboden voor voertuigen zonder vignet en voor Crit'Air 5- et 4-voertuigen. Het betrokken gebied ligt in de buurt van de Oude Haven en binnen de boulevards. Het wordt begrensd door de Avenue du Cap Pinède, de Boulevard Capitaine Gèze, de Boulevard de Plombières, de Avenue Alexandre Fleming, de Boulevard Françoise Duparc, de Boulevard Sakakini, de Boulevard Jean Moulin, de Boulevard Rabatau en de Avenue du Prado 2. De enige uitzonderingen zijn het stuk autosnelweg A55 en de Prado-Carénage-toltunnel, die voor iedereen toegankelijk blijven.

De toegangsbeperkingen zullen elk jaar worden verscherpt. In september 2024 zal het verbod worden uitgebreid tot Crit'Air 3. Bij vervuilingspieken kan de prefectuur besluiten de beperkingen uit te breiden tot andere gebieden.

Wanneer je niet over een gepast vignet beschikt, zowel in het verkeer als geparkeerd, kun je een forfaitaire boete van 68 tot 135 euro krijgen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests