Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Genève: milieuvignet vanaf 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-11-2019

Genève: milieuvignet vanaf 2020 #1

Vanaf 15 januari 2020 heb je een ecovignet Stick'Air nodig om te mogen rijden in Genève tijdens vervuilingspieken. Goed nieuws: de maatregel aanvaardt ook het Franse Crit'Air.

Naast het Zwitserse snelwegvignet zal je ook een ecovignet Stick'Air nodig hebben om Genève te mogen binnenrijden vanaf 15 januari 2020 (overgangsperiode tot 31 maart 2020). Het Geneefse vignet neemt de Franse Crit'Air-klassificatie over. Het Franse vignet wordt dan ook aanvaard in Genève, als je dat hebt, hoef je geen nieuw te kopen. Het Geneefse vignet zal wel makkelijker te vinden zijn, je kan het namelijk kopen in tankstations en sommige andere plekken voor 5 Zwitserse frank (€4,55). Er is op dit moment echter geen melding dat het Geneefse vignet ook geldig zal zijn in Frankrijk. De toegelaten categorieën zullen afhangen van de hoeveelheid luchtvervuiling en worden aangekondigd door de plaatselijke autoriteiten. De boete voor binnenrijden zonder ecovignet, of met een niet-toegelaten vignet, loopt op tot 500 Zwitserse frank (ongeveer €455).

Waar koop je de sticker “Stick'Air”?

De Stick'Air-sticker – die je niet hoeft te kopen als je de Franse Crit'Air-sticker al hebt - is te koop in een groot aantal garages, carrosseriebedrijven en tankstations in het kanton Genève. De klevers zijn ook te koop bij de Fondation des Parkings, Carrefour de l'Etoile 1 - 1227 Carouge, van maandag tot vrijdag, van 8.00 uur tot 16.30 uur (behalve op feestdagen) of bij het kantonale autobureau, Route de Veyrier 86 - 1227 Carouge, van maandag tot vrijdag, van 7.30 uur tot 16.00 uur (behalve op feestdagen). Het is ook mogelijk om de Stick’Air online te kopen, maar reken op een meerprijs voor de portokosten.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests