Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Volvo komt niet naar het Autosalon van Brussel 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 22-12-2022

Volvo komt niet naar het Autosalon van Brussel. Je zal de nieuwe Volvo EX90 begin januari 2023 dus niet kunnen ontdekken op de Brussels Motor Show.

De interesse van de constructeurs om deel te nemen aan Europese autosalons is enorm afgenomen tijdens de coronacrisis. De Mondial de l'Auto in Parijs was een mager beestje, van de Geneva International Motor Show is in 2023 zelfs geen sprake meer – of moeten we de verhuis naar Qatar ernstig nemen? Daarom is het des te opvallender dat het Autosalon van Brussel wel op een vol huis zal kunnen rekenen.

Bijna vol, toch. Want Volvo stuurt zijn kat naar de Brussels Motor Show. De Zweedse constructeur gelooft niet langer in dat soort evenementen.

Volvo EX90 SUV EV

Volvo EX90

En dat is jammer, want zo mist het Belgische publiek de kans om de nieuwe Volvo EX90 in levenden lijve te bekijken. Dat is het nieuwe, nu 100% elektrische topmodel dat een tijdje naast de huidige XC90 aangeboden zal worden. De 5 meter lange SUV telt 7 zitplaatsen en beschikt over een maximaal koffervolume van 1.915 liter. Het systeemvermogen van de twee elektromotoren schommelt tussen de 408 en de 517 pk, het accupakket van 111 kWh belooft een rijbereik van 600 kilometer.

De Volvo EX90 is nauw verwant met de nieuwe Polestar 3, die gelukkig wel naar het Autosalon komt. Die elektrische SUV wordt evenwel niet aangeboden met zeven zitplaatsen. Maar is wel minder duur dan zijn Zweedse broer... En zal sneller beschikbaar zijn.

Volvo EX90 SUV EV

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten