Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Alfa Romeo C42 maakt het F1-feestje compleet

Geschreven door Klaas Janssens op 27-02-2022

Alfa Romeo is het laatste F1-team dat zijn wagen voor 2022 voorgesteld heeft. Ze rijden het komende seizoen met twee nieuwe rijders.

Tijdens het testwerk op het Circuit van Barcelona droeg de nieuwe Alfa Romeo C42 nog een camouflagejasje, maar nu laat de nieuwe F1-bolide zich in ornaat bewonderen. De kleurenstelling is een evolutie van de vorige jaren, met een stijlvolle combinatie tussen wit en rood. Maar de wagen voor 2022 is wel helemaal anders dan de voorbije seizoen, want de Formule 1 adopteert een nieuwe wagenconcept dat het inhalen zou moeten vergemakkelijken.

En dat staat sowieso op de agenda van Alfa Romeo, dat in 2022 weg wil uit de achterste gelederen van het F1-peloton. Daarvoor kunnen ze niet langer rekenen op Kimi Raikkonen, want The Iceman heeft zijn helm aan de wilgen gehangen. Hij wordt vervangen door een andere Fin, want Valterri Bottas ontvlucht het steeds strakkere keurslijf bij Mercedes om weer wat zelfvertrouwen op te doen en de F1-wereld te tonen dat hij wel degelijk een topper is. Dat hij de Chinese rookie Zhou Guanyu als ploegmaat krijgt, zou Bottas moeten helpen. Nu hopen dat ook de C42 meewil.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten