Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / E/Racing: elektrische rallycross vanaf 2018?

Geschreven door Laurent Norro op 04-08-2017

In 2018 zou een zuiver elektrisch rallycrosskampioenschap kunnen starten. Dat zou een ideale aanvulling vormen tijdens de Formule E-weekends. Al is het idee nog niet erg concreet…

Het Formule E kent een groeiend succes. Vandaag zijn er dus heel wat mensen die denken dat andere elektrische raceklassen ook interessant kunnen zijn. In 2018 zou daarom het E/Racing kunnen ontstaan. Dat is een competitie die het recept van de rallycross overneemt.

Show is belangrijk

We weten al dat de elektrische deelnemers aan deze races ongeveer 670 pk zullen ontwikkelen en dat de races kort maar spectaculair moeten worden. Maar hoewel het format van dit kampioenschap nog moet worden vastgelegd, lijkt het wel de perfecte aanvulling tijdens de Formule E-weekends.

Vaag project

Het erg interessante idee is gesuggereerd door Wolfgang Dürheimer, de grote baas van de Volkswagen-groep. Hij verklaarde onlangs trouwens nog: “Een elektrische rallycross zou een ideale aanvulling vormen op het Formule E. Wij denken daarom ernstig na over die mogelijkheid. De auto’s zijn spectaculair en de races kort. En bovendien kunnen de batterijen tussen twee kampioenschappen door worden geladen”. Dürheimer denkt met andere woorden aan weekends waarin Formule E- en elektrische rallycross-races elkaar afwisselen. Als dit nieuwe kampioenschap succesvol blijkt, zou het heel wat constructeurs kunnen aantrekken om er hun eigen auto’s in te schrijven.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten