Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Vooruitblik: 24 Uur van de Nürburgring 2024

Geschreven door Hans Dierckx op 31-05-2024

Op zaterdag 1 juni 2024 start in de Eifel de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. We blikken vooruit op wat immer een van de spectaculairste en grootste races van het jaar is.

Met 130 startende auto’s en traditioneel meer dan 200.000 toeschouwers is de 24 Uur van de Nürburgring geen klein bier, zoals het Duitsers betaamt. De grootste circuitwedstrijd ter wereld is traditioneel het kader voor een waar volksfeest in de bossen rondom de Nordschleife, maar net zo goed het toneel van beklijvende duels tussen wereldtoppers.

Preview 24 Uur Nürburgring 2024

Het gaat daarbij vooral om de GT3-auto’s in de spits van het veld, 26 stuks ditmaal van 8 verschillende fabrikanten (Porsche, BMW, Audi, Ferrari, Mercedes-AMG, Aston Martin, Lamborghini en Glickenhaus). Zij vormen samen de SP9-klasse.

De favorieten?

In 2023 won het lokale Frikadelli Racing met een Ferrari 296 GT3, bemand door David Pittard, Earl Bamber, Nicky Catsburg en Felipe Fernández Laser. In goed weer klokten ze toen bovendien een nieuw ronderecord én een nieuwe recordafstand over het etmaal, met 162 ronden.

Preview 24 Uur Nürburgring 2024

Favorieten aanduiden is altijd moeilijk in een onvoorspelbare slijtageslag als deze, zeker met het voorspelde slechte weer. 3 Belgen maken echter een meer dan realistische kans. Waaronder Laurens Vanthoor, die start in de fluogele Porsche 911 van Manthey Racing, dat deze eeuw al zowat een kwart van de gereden edities won. Zowel de voorafgaande NLS-races als de kwalificatiewedstrijd in april zijn bovendien gewonnen door een Porsche.

En de Belgen?

In elk van de BMW M4’s van Rowe Racing zit eveneens een landgenoot, met Maxime Martin en Dries Vanthoor. Beide eindigden in 2023, toen in dezelfde auto, tweede. In een andere M4 maakt Charles Weerts zijn debuut.

Preview 24 Uur Nürburgring 2024

Wij houden ook een blik op tweevoudig winnaar Frédéric Vervisch in een Audi R8 van Scherer Sport PHX, en op Alessio Picariello in een 911 van Falken Motorsports.

Dacia Logan

Teveel om op te noemen, en met liefst 23 verschillende categorieën is het schier onmogelijk om alle verschillende duels op te volgen. De volledige deelnemerslijst is dan ook enorm lang.

Preview 24 Uur Nürburgring 2024

Bij afwezigheid van de traditionele publiekslieveling, de Opel Manta (met vossenstaart) van Kissling Motorsport, heeft de blauwe Dacia Logan die rol overgenomen. De wagen werd vorig jaar in de vernieling gereden in een nachtelijk ongeval. Het team heeft evenwel een nieuw exemplaar opgetuigd.

Praktisch: start, kostprijs, televisie

De wedstrijd zelf start op zaterdag 1 juni om 16u en eindigt een etmaal later. Interessant is daarnaast op vrijdagavond de aparte kwalificatiesessie voor de 17 snelste GT3-wagens, en op zaterdagochtend de 3-urenrace voor oldtimers.

Preview 24 Uur Nürburgring 2024

Je kan het ook allemaal op de voet volgen via het officiële Youtube-kanaal van dit evenement.

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten