Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Geen verhoging dieseltaks in 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-04-2011

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) heeft bij de voorstelling van het nieuwe belastingsformulier gemeld dat er dit jaar geen extra belasting op diesel komt.

'Het is niet de bedoeling dat de taks op diesel in 2011 omhoog gaat', zegt minister van Financiën Didier Reynders (MR). Hij reageert daarmee op de aanbevelingen van de vier ministers van Leefmilieu in ons land. Zij pleitten maandag tegen de stimulering van de aankoop van dieselauto's. Die zijn door ons huidige belastingsstelsel namelijk veel goedkoper dan auto's op benzine, terwijl ze wel veel sterker vervuilend zijn. De ministers van Leefmilieu vrezen dat België daardoor de Europese emissienormen niet zal halen. Ook de VAB en de KUL namen de fiscale bevoordeling van de vervuilende dieselwagens al op de korrel.

Reynders probeert de professionele dieselrijders nu gerust te stellen. Aan de dieseltaks wil hij dit jaar niet raken en ook de 230 miljoen euro subsidies die in 2011 voorzien zijn voor de fiscale aanmoediging van auto's met een lage CO2-uitstoot (waarvan zo'n 80 procent diesels zijn), blijven behouden. Wel wil de minister op termijn het verschil in prijs tussen diesel en benzine wegwerken. Hoe dat precies moet gebeuren, is echter nog niet duidelijk.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten