Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / VAA herzien vanaf 2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-12-2020

Na te zijn gedaald in 2020 en 2019, gaat de VAA weer stijgen in 2021 en zal hij vanaf 2022 niet meer kunnen dalen.

Om de komende tijd de bedrijven die bedrijfswagens aanbieden aan hun werknemers niet te zwaar te belasten, is er besloten om bij de berekening van de VAA in 2021 rekening te blijven houden met de NEDC-norm, voor zover hij nog wordt vermeld op het gelijkvormigheidsattest van de auto. Naast deze beslissing hebben de autoriteiten de CO2-grenswaarde herzien waarmee rekening wordt gehouden bij de berekening van de VAA, wat resulteert in een verhoging vanaf 2021 vóór een belastinghervorming in 2022.

De VAA wordt betaald door werknemers die een bedrijfswagen hebben. De referentiewaarde voor de CO2-uitstoot was verhoogd in 2019 en 2020 door de toegenomen verkoop van benzinewagens en dus een hogere gemiddelde uitstoot van de markt. Als die uitstoot toeneemt, moet er dus minder VAA worden betaald, wat resulteert in een verlies voor de schatkist. In 2020 was deze waarde 91 g/km voor diesels en 111 g/km voor alle andere brandstoffen. In 2021 wordt het strenger. De nieuwe limieten liggen op 84 g/km voor dieselwagens en 102 g/km voor benzine en andere brandstoffen.

De VAA zal dus weer toenemen in 2021, in sommige gevallen met honderden euro's! En in 2022 zal er geen sprake meer zijn van een daling van de VAA zoals in 2019 en 2020. De overheid heeft beslist om deze belasting te herzien vanaf 2022. Zijn referentiewaarde kan worden bevroren of verlaagd, maar nooit meer verhoogd, om te vermijden dat dit voordeel alle aard, dat moet worden vermeld in de belastingaangifte als beroepsinkomsten, nog kan dalen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten