Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Brussel verbiedt diesel- en benzinewagens in 2030 en 2035

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-06-2021

In 2030 zal het niet meer toegelaten zijn om in Brussel te rijden met een auto op diesel, een verbod dat vanaf 2035 ook geldt voor benzinewagens. Dat is het besluit van de Brusselse regering, en alle info is nu bekend.

Brussel gaat zijn wegen sluiten voor niet-elektrische wagens. Vanaf 2030 zullen auto's op diesel niet meer mogen binnenrijden in het Brussels gewest. In 2035 geldt dit ook voor auto's op benzine. En ook de hybrides of wagens op LPG of CNG zullen dan niet meer binnen mogen. Het tijdsschema van het Brussels Gewest verbiedt ook de gemotoriseerde tweewielers: de niet-elektrische brommers vanaf 2028 en de niet-elektrische moto's vanaf 2035. 

Enkel elektrische lichte voertuigen of waterstofwagens zullen mogen binnenrijden in Brussel vanaf 2035. De BIV in Brussel zal dan ook rekening houden met het gewicht in plaats van de motorinhoud. Maar het is nog even wachten op de complete regels om daar meer over te kunnen schrijven. Ook concrete regels voor de oldtimers zij ner nog niet.

Voldoende infrastructuur?

In elk geval zal het een harde klap zijn voor heel wat Brusselse huishoudens, vooral zij die geen thuislader kunnen installeren en dus moeten vertrouwen op de publieke infrastructuur. Het gewest belooft dat er 22.000 laadpalen geïnstalleerd zullen worden. We durven betwijfelen of dat voldoende zal zijn, ook als de laadsnelheden en reikwijdtes verbeteren van de elektrische wagens... Steeds meer mensen zullen dus zonder een eigen auto moeten leven in de stad, laten we hopen dat de alternatieven dan ook voldoende toegankelijk zijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten