Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Clean Car of the Year 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-01-2011

De stadsauto Mitsubishi i-Miev en de berline Lexus CT 200h zijn verkozen tot Clean Car of the Year 2011. De prijzen zijn vandaag op 14 januari uitgereikt op de persdag van het autosalon van Brussel.

De prijs van de Clean Car of the Year ging in de categorie stadsauto's naar de Mitsubishi i-Miev en bij de fleetauto's naar de Lexus CT 200h. De verkiezing is een initiatief van AutoGids, Le Moniteur Automobile, de VAB (dat ook de Gezinsauto van het Jaar kiest), Effective Media en Clean Week 2020. De jury maakte zijn keuze uit zes genomineerden (drie per categorie), namelijk de Mitsibishi i-Miev, de Smart Fortwo electric drive en de Toyota Auris HSD voor de stadsauto's en de Lexus CT 200h, Nissan Leaf en Volvo V50 DRIVe bij de fleetwagens.

Aanvankelijk waren vijftien modellen ingeschreven voor de verkiezing. Naast de eerdervermelde genomineerden deed ook de Audi A1 1.6 TDI mee, naast de Volkswagen Polo BlueMotion. Andere kandidaten waren de Audi A4 2.0 TDI, Ford Fiesta 1.6 TDCi Econetic, Mitsubishi ASX 1.8 Di-D 2WD, Peugeot iOn, Skoda Superb Combi 2.0 TDI en Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI Bluemotion. De jury, die werd geleid door onze hoofdredacteur Tony Verhelle, bestond uit journalisten en professionelen uit de sector: Joeri Van Mierlo (Vrije Universiteit Brussel), Roel Vanderbeuren (Bond Beter Leefmilieu), Tony De Mesel (autojournalist), Jean-François Christiaens (autojournalist), Hugo Janssens (Karel De Grote Hogeschool), Filips Emssens (VAB), Philip De Paepe (hoofdredacteur van Fleet Magazine - Effective Media) en Michel Vandenbroeck (Lease Plan).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten