Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Shell en Volkswagen lanceren Flexpole, een snellader met interne batterij

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-06-2023

Shell en Volkswagen hebben een Flexpole in gebruik genomen, een snellader voor elektrische auto's die uitgerust is met een batterij en die ook werkt op laagspanning.

In het Duitse Göttingen hebben Shell en Volkswagen een nieuwe generatie snelladers in gebruik genomen. De zogeheten Flexpole-laadstations van Elli kunnen elekrische auto's opladen aan 150 kW. Het grote verschil van deze nieuwe generatie snelladers is de eenvoudige installatie, want Flexpole werkt ook op het laagspanningsnet - zodat er geen grote werkzaamheden noch transformators nodig zijn.

Met batterij als buffer

De Flexpole-laadstations beschkken immers over een interne batterij om elektriciteit op te slagen, die als buffer tussen het net en de elektrische auto fungeert. Zo wordt de directe afhankelijkheid van het stroomnetwerk gereduceerd en wordt het netwerk ook ontlast bij piekverbruik.

Het is de bedoeling dat de Flexpole-snelladers in heel Europa gebruikt gaan worden, met de focus op steden en afgelegen gebieden. Soortgelijke apparatuur is al operationeel in Nederland, ook in samenwerking met Shell, dankzij een energieopslagsysteem van 350 kWh van Alfen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten