Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Kia: waterstofauto tegen 2021?

Geschreven door Laurent Norro op 16-02-2017

Over 4 jaar zou het aanbod van Kia iets voor iedere smaak moeten hebben. Naast de modellen op benzine, op diesel, de hybrides en die met een elektrische aandrijving zal de constructeur dan ook een brandstofcelauto aanbieden.

In 2021 zou Kia minstens één brandstofcelauto moeten hebben in zijn gamma. Dat heeft de Europese marketingdirecteur Artur Martins verteld aan onze collega’s van het magazine Autocar. Hij liet zelfs verstaan dat de ontwikkeling van dit model al bezig is.

Optimaal gebruikt koetswerk

Concreet zou het model verschijnen als een voertuig dat onder zijn koetswerk zowel verbrandingsmotoren kan ontvangen als plug-in hybride of volledig elektrische oplossingen, zonder uiteraard de technologie te vergeten die hoort bij een voertuig dat waterstof verstookt. Over het design van het model is vandaag nog niets beslist. Het silhouet moet enkel kunnen voldoen aan de noden van een krachtig koelsysteem.

Waterdamp

Voor wat de prestaties betreft van deze brandstofcelauto meldde Martins aan Autocar dat die gelijkwaardig zouden moeten zijn aan die van een motor met een cilinderinhoud van twee liter, al zou hij zo’n 10 procent beter doen. Verder zou het model, dat uiteindelijk enkel waterdamp zal uitstoten, een rijbereik bieden van ongeveer 800 kilometer en een topsnelheid halen van minstens 150 km/h. Met deze Kia in de catalogus zou de constructeur ten slotte ook zijn ecologische voetafdruk kunnen verkleinen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten