Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Porsche: e-fuels produceren met windenergie

Geschreven door Frédéric Kevers op 07-04-2022

Porsche ondersteunt een groep investeerders die 260 miljoen dollar hebben uitgetrokken om een bedrijf te steunen dat windenergie gebruikt voor de productie van alternatieve brandstoffen.

Porsche heeft zijn belangstelling voor alternatieve brandstoffen nooit onder stoelen of banken gestoken. De Duitse sportwagenspecialist heeft daarom besloten HIF Global te steunen, een onderneming die synthetische brandstoffen op basis van kooldioxide en waterstof wil produceren door gebruik te maken van windenergie om de elektriciteit te leveren die nodig is voor de productie van deze alternatieve brandstoffen.

>> Lees ook – Porsche: synthethische brandstof als oplossing?

12 locaties en 150.000 vaten per dag

HIF Global wordt gesteund door een pool van investeerders voor een bedrag van 260 miljoen dollar (238 miljoen euro op het moment van schrijven), waarbij Porsche 75 miljoen dollar (zo’n 68,7 miljoen euro) inbrengt in ruil voor 12,5% van het bedrijf. HIF Global is van plan 12 commerciële sites te bouwen in Australië, Chili en Texas (VS) voor een totale investering van 50 miljard dollar (zo’n 45,8 miljard euro). Uiteindelijk moet de productie oplopen tot 150.000 vaten brandstof, waarbij 25 gigawatt hernieuwbare energie – inclusief windenergie – en 25 miljoen ton kooldioxide worden gebruikt.

>> Lees ook – Porsche rekent op CO2-arme brandstof vanaf 2022

Voor Porsche vormen alternatieve brandstoffen een oplossing die de commerciële carrière van modellen met verbrandingsmotoren, zoals de 911, zou kunnen verlengen. Overtuigd van het potentieel van een dergelijke oplossing zal Porsche de komende tien jaar niet minder dan 1 miljard euro investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie of synthetische brandstoffen.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten