Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Volkswagen: een miljoen elektrische auto's in 2025

Geschreven door Laurent Norro op 30-05-2016

De Volkswagen-groep zou tegen 2025 graag een miljoen elektrische auto's per jaar verkopen. Verschillende verantwoordelijken hebben de grote lijnen van die ambitieuze doelstelling bevestigd.

De voorbije weken hebben verschillende media laten verstaan dat de Volkswagen-groep tegen 2025 één miljoen elektrische auto's per jaar zou willen verkopen. De journalisten van de website Automotive News Europe, alsook het Duitse maandblad Manager Magazin, hebben vertrouwelijke informatie in die zin ontvangen. Verschillende verantwoordelijken van het merk, waaronder Matthias Müller, de grote baas van Volkswagen, hebben deze doelstelling bevestigd.

Van 9 naar 20... 

Zo hebben we meer bepaald vernomen dat de familie van volledig elektrische auto's en die van de modellen die gebruikmaken van een plug-inhybride aandrijving in 2020 niet minder dan 20 verschikkende modellen zou tellen. Daaronder bevinden zich uiteraard de twee rivalen die het aanbod van Tesla moet gaan ondermijnen: de Porsche Mission E en de Audi e-Tron Quattro. Voor de media waarover sprake is het dus duidelijk dat de plug-inhybride oplossing zal evolueren en onder de motorkap van tal van andere modellen van de groep terug te vinden zal zijn. Momenteel telt de Volkswagen-groep maar drie 'groene' auto's en zes modellen die gebruikmaken van een plug-inhybride aandrijving.

Nieuwe fabriek

Er wordt gezegd dat Volkswagen om dat doel te bereiken in Duitsland een nieuwe fabriek gaat opstarten, die gespecialiseerd is in de productie van onderdelen voor dat type van voertuigen, maar dat de constructeur ook hard zal moeten gaan rekenen op het potentieel van zijn nieuwe MEB-platform. Indien de groep die uitdaging tot een goed einde weet te brengen, dan zal de Volkswagen-affaire binnenkort enkel nog een vage herinnering zijn.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten