Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Waterstof: kernenergie door EU gevalideerd voor decarbonisatie

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-02-2023

Voordat waterstof voor auto's wordt gebruikt, kan het een manier zijn om zwaar vervoer, met name vrachtwagens en schepen, te decarboniseren. Mits ze 'groen' is. Europa heeft voor deze definitie gekozen.

Door kernenergie opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt voor de productie van waterstof dat door de Europese Unie als "koolstofarm" wordt bestempeld. Die beslissing is genomen op 10 februari jongstleden. De zogenaamde roze waterstof zal daarom worden gelijkgesteld met groene waterstof, die uitsluitend met hernieuwbare energie wordt geproduceerd. Concreet valideert Europa het gebruik van kernenergie voor de productie van waterstof en het gebruik ervan door de Europese industrie als onderdeel van de "Green Deal". Dit aandeel van "groene" en "koolstofarme" waterstof moet 42% bedragen in 2030 en 60% in 2035, volgens de gewenste Europese doelstellingen in het kader van de decarbonisatie.

Correlatie tussen ruimte en tijd

Bovendien moeten waterstofproducenten tegen 2028 hun elektrolysers aansluiten op installaties voor hernieuwbare energie die minder dan 36 maanden oud zijn. Bovendien moet er een correlatie zijn tussen ruimte en tijd. Het is uitgesloten dat een producent in Zuid-Europa groene waterstof afneemt van bijvoorbeeld een installatie in Scandinavië. Er zullen ook grenzen worden gesteld aan de CO2-equivalenten die kunnen worden gebruikt om "grijs" H2 uit gas te compenseren. Tenslotte zullen ook normen worden vastgesteld voor het vervoer van waterstof.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten