Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Eerste balans autoverkoop 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-08-2012

Tijdens het eerste semester van 2012 daalde het aandeel van de diesels ten opzichte van de benzinemotoren bij de nieuw ingeschreven auto's. De krimpende automarkt blijft gedomineerd door de Renault Mégane-familie.

Tussen januari en juni 2012 werden 285.116 nieuwe privéauto's ingeschreven in België. Dat is een daling van 12,66 procent in vergelijking met 2011. Vooral de dieselmarkt kreeg klappen door de afschaffing van de ecopremies. Zo bedroeg de verhouding diesel-benzinewagens respectievelijk 68,54 en 30,55 procent op 30 juni 2012, vergeleken met 75,3 en 23,5 procent voor het hele jaar 2011. Tijdens het eerste half jaar van 2012 werden slechts 0,89 procent auto's met een alternatieve aandrijving ingeschreven, waarbij 428 elektrische auto's.

De populairste modellen blijven de Renault Mégane en al zijn afgeleiden (Scénic inbegrepen). In zijn eigen segment blijft de Mégane op kop, voor de Volkswagen Golf en Citroën C4. Bij de berlines gaat de Volkswagen Polo de Opel Corsa en Ford Fiesta vooraf. Die drie auto's werden meer met benzinemotor dan met dieselmotor verkocht. Bij de elektrische wagens spant Renault de kroon met de Kangoo (108 exemplaren) en de Fluence (82 exemplaren). De Fransen worden gevolgd door de Nissan Leaf (57 exemplaren).

Bij de eenvolumers blijft de Renault Scénic de populairste voor de Opel Zafira en Citroen C4 Picasso. Ook bij de coupés vinden we de Renault Mégane op de eerste plaats met de Audi A5 en de Mercedes C-Klasse Coupé in zijn zog. De Fiat 500 domineert het segment van de cabrio's, voor de Peugeot 308 en de Volkswagen Golf. Bij de SUV's heeft de Belgische automobilist een zwak voor de Nissan Qashqai, de Dacia Duster en de Peugeot 3008.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten