Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Europa int jaarlijks 413 miljard euro aan autobelastingen

Geschreven door David Leclercq op 18-04-2018

Het is algemeen geweten dat de transportsector een van de meest fiscaal belaste van Europa is. Het bewijs: elk jaar verdient de EU 413 miljard euro aan haar autobelastingen.

Europa en zijn lidstaten zouden elk jaar 413 miljard euro aan inkomsten halen uit de autofiscaliteit. Om een beeld te geven van de grootte van dat bedrag: dat is drie keer het jaarbudget van de Unie. In België zal dat niemand verbazen, want hier betalen we VAA voor onze bedrijfswagen, een CO2-malus in Brussel of Wallonië, verkeersbelasting, belasting op inverkeerstelling en dergelijke meer. En dan hebben we het nog niet over de brandstofaccijnzen gehad.

413 miljard euro

Volgens de ACEA, de vereniging van Europese autoconstructeurs, rijfde het Europa van de 15 (België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden) vorig jaar 413 miljard euro aan autobelastingen binnen. Goed om weten: vorig jaar stegen de inkomsten uit de autofiscaliteit met 4 procent in Europa. Zullen ze nog toenemen in 2018?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten