Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Franse minister van Financiën: protectionistische EV-subsidies?

Geschreven door Kevin Kersemans op 28-09-2022

Moet de EU subsidies voor EV's beperken tot de modellen die op Europees grondgebied worden geproduceerd? Frans minister van Financiën Bruno Le Maire vindt alvast van wel, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten kunnen kopers van volledig elektrische auto's enkel nog aanspraak maken op subsidies (tot 7.500 dollar) indien de EV in kwestie in Noord-Amerika gebouwd is. Ook mogen belangrijke batterijcomponenten niet afkomstig zijn uit China, Rusland en andere buitenlandse 'probleemgebieden'.

Europa zou dat voorbeeld moeten volgen, door enkel subsidies te geven voor EV's die in de EU worden gebouwd en voldoen aan strenge Europese normen. Dat vindt althans de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire: "We moeten volgens de zelfde regels spelen als we onze industrie, onze jobs en onze technologie willen verdedigen", liet hij optekenen tijdens een briefing over het budget van 2023.

LEES OOK Elektrisch rijden voor particulieren (2/10) - Wanneer worden EV's betaalbaar?

Op dit moment geeft de Franse overheid een subsidie van 6.000 euro bij de aankoop van een EV van minder dan 47.000 euro, een bedrag dat echter in 2023 verminderd zal worden tot 5.000 euro. De eerste zeven maanden van dit jaar vertegenwoordigden EV's 12% van de verkoop van nieuwe auto's.

De protectionische reflex van Frankrijk om de premies te beperken tot voertuigen die binnen de EU worden gebouwd, hoeft niet te verbazen als je weet dat er in het land heel wat jobs bedreigd worden door de opkomst van de elektrische auto.

Bron: Automotive News

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten