Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen augustus 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-09-2010

Het aantal inschrijvingen in augustus 2010 steeg met 24,78 procent tegenover augustus 2009. Een goed resultaat, dat wel gerelativeerd moet worden door een extra grote vraag in Wallonië als gevolg van de herziene ecobonus.

Er werden 37.450 auto's ingeschreven in augustus 2010, of 24,78 procent meer dan in dezelfde periode in 2009. Dat maakt dat er sinds 1 januari 397.052 nieuwe auto's zijn ingeschreven, of een stijging van 17,06 procent. Het is dus mogelijk dat de grens van 500.000 stuks wordt overschreden tegen het einde van het jaar. De voorbije maand augustus is echter uitzonderlijk door een fiscaal gegeven: de verplichting voor Walen om hun nieuwe voertuig in te schrijven voor 31 augustus om aanspraak te kunnen maken op de oude ecobonus, die heel wat voordeliger is dan de nieuwe. Daarom is voor september een kleine inzinking te verwachten door de haast van velen om hun auto in te schrijven voor 1 september.

Wat betreft de constructeurs, liggen de zes topmerken heel dicht bij elkaar. Voor augustus is het Peugeot dat opnieuw de leiding neemt, voor Citroën, dat ook weer in vorm is, Volkswagen, Renault, Ford en Opel. Het klassement van het hele jaar ziet er helemaal anders uit omdat het wordt gedomineerd door Renault, gevolgd door Peugeot, Volkswagen, Citroën, Opel en Ford. Dacia blijft maar groeien met een vooruitgang van 299,67 procent voor augustus (142,48 procent voor heel het jaar). Ook Lada gaat sterk vooruit, met negen ingeschreven auto's. Over het hele jaar gaat het Russische merk er met 150 procent op vooruit, met 45 ingeschreven auto's. Alpina deed het ook goed met 4 ingeschreven voertuigen in augustus, of een vooruitgang van 300 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Voor SsangYong was augustus een ongelooflijke mislukking, met slechts twee inschrijvingen (-89,47 procent).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten