Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen augustus 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-09-2012

De Belgische markt voor nieuwe personenwagens blijft krimpen, net zoals die voor bedrijfsvoertuigen. Ondanks een algemene daling van 11,54 procent boeken enkele (vooral kleinere) merken toch vooruitgang.

Sinds begin 2012 werden 353.073 nieuwe auto's ingeschreven in België. Dat zijn er 46.036 minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, wat overeenkomt met een daling met 11,54 procent. De maand augustus vertoonde geen beterschap, met 31.256 inschrijvingen, tegenover 37.788 in augustus 2011, of een daling met 17,29 procent. De bedrijfsvoertuigen ondergaan hetzelfde lot, met een daling van 11,64 procent voor de lichte vrachtwagens en van 12,83 procent voor de zware.

Volkswagen domineert de markt, voor Renault en Peugeot, al deden Peugeot en Citroën het in augustus beter dan Renault. Ondanks de algemene daling laten enkele merken toch mooie cijfers noteren. Zo gaan Land Rover, Jaguar, Lancia, Jeep en Lexus er opmerkelijk op vooruit. SsangYong, Porsche, Subaru, Kia, Fiat en Hyundai boeken eveneens vooruitgang, zij het minder drastisch. Audi, BMW en Mercedes behouden een status-quo. Opvallend is dat Tesla, met 29 ingeschreven auto's, dit jaar al een vergelijkbaar aantal auto's verkocht als Aston Martin, Bentley of Lotus.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten