Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen februari 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-03-2010

Het saloneffect laat een beetje op zich wachten. De vele offertes die in januari op de Heizel werden opgemaakt, vertalen zich nog niet in de inschrijvingscijfers voor februari.

In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar zijn de inschrijvingen in februari 2010 gestegen met 3,6 procent. Er werden de voorbije maand 47.584 nieuwe wagens geregistreerd. Januari en februari samen waren goed voor 96.960 inschrijvingen, wat eveneens neerkomt op een vooruitgang met 3,6 procent. De gevolgen van het salon lijken zich dit jaar met vertraging te manifesteren. Nochtans was het aantal offertes veelbelovend, maar de meesten lijken de eigenlijke aankoop met enkele weken te hebben uitgesteld. Of zelfs simpelweg geannuleerd door een gebrek aan krediet bij de banken. We zullen moeten afwachten tot maart en april om conclusies te trekken.

Hoe dan ook verkiezen de Belgen de Franse merken. Peugeot staat bovenaan, gevolgd door Renault en Citroën. Daarna volgt Opel, dat in februari Volkswagen ingehaald heeft, maar VW behoudt wel de vierde plaats wanneer we de twee maanden samentellen. Voor de luxemerken lijkt het salon wel zijn voordelen gehad te hebben, vooral voor degene aanwezig waren op de Heizel (Bentley en Maserati, die niet van de partij waren, gaan erop achteruit). De verkoop van Lotus kende een explosie: + 1.200 procent met 13 verkochte wagens in januari en februari tegenover eentje in diezelfde periode vorig jaar. Tot slot heeft Tesla bij ons al drie wagens ingeschreven.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten