Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen juli 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-08-2011

Juli 2011 was voor de inschrijvingen van nieuwe auto's in België een minder goede maand dan juli van vorig jaar. Van paniek is echter allesbehalve sprake, gezien de uitstekende voorgaande maanden.

In juli 2011 werden in ons land 34.886 nieuwe auto's ingeschreven, hetzij 4.423 exemplaren minder dan in dezelfde maand vorig jaar, of een terugval van 11,25 procent. Over de eerste zeven maanden van het jaar genomen zit 2011 echter op het niveau van recordjaar 2010, met 361.331 auto's tegenover 359.512 vorig jaar. De utilitaire voertuigen zitten al sinds begin dit jaar in de lift, en hetzelfde geldt voor de motorfietsen, ondanks een tegenvallende julimaand.

Bij de merken is het klassement identiek voor juli als voor de eerste zeven maanden van het jaar: Renault is marktleider, voor Volkswagen, Peugeot en Citroën. Voor de vijfde plaats wist Ford in juli beter te doen dan Opel, maar die volgorde is wel omgekeerd over de eerste zeven maanden gezien. Opmerkelijk is dat afgelopen maand geen enkele nieuwe Cadillac werd ingeschreven, en hetzelfde zien we bij Lotus.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten