Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingscijfers augustus 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-09-2011

De inschrijvingscijfers van nieuwe auto's stagneren. In augustus van dit jaar werden er evenveel verkocht als in dezelfde maand vorig jaar. Volkswagen neemt het voortouw.

De inschrijvingscijfers van augustus 2010 en augustus 2011 zijn zo goed als identiek. Dit jaar werden 37.788 nieuwe auto's ingeschreven, tegenover 37.540 vorig jaar, wat een verbetering van 0,66 procent betekent. Voor de gecumuleerde cijfers voor de eerste 8 maanden van dit jaar is een al even verwaarloosbare stijging van 0,52 procent behaald. Dat betekent 399.199 nieuwe auto's in ons land sinds 1 januari van dit jaar. Voor de lichte vrachtwagens is een forse groei van 17 procent geboekt in vergelijking met 2010. In augustus zijn de verkoopscijfers van motorfietsen gedaald (- 6,42 procent), maar voor het gehele jaar blijft het resultaat positief (+ 3,5 procent).

De merken die de meeste nieuwe inschrijvingen realiseerden, zijn Volkswagen, gevolgd door Renault, Citroën, Peugeot en Opel. Over het gehele jaar behoudt Renault zijn koppositie, maar VW komt dichterbij met een verschil van minder dan 100 inschrijvingen. Als VW ook in september de eerste plaats verovert, zal het zijn Franse rivaal voorbijsteken. Dit duo wordt gevolgd door Peugeot, dan Citroën en dan Opel.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten