Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingscijfers januari 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-02-2012

2012 is begonnen met een daling van het aantal inschrijvingen van 15,98 procent in vergelijking met januari 2011. De verklaring daarvoor ligt bij de grote fiscale onduidelijkheid en de rush die eind december de verkoopscijfers heeft opgekrikt.

In januari werden 44.732 nieuwe auto's ingeschreven in ons land. Dat is 8.504 minder dan in 2011, wat een daling van 15,98 procent betekent. Volgens de Belgische automobielfederatie Febiac kan de crisis niet alles verklaren. De drie populairste merken waren Renault, Volkswagen en Peugeot en het aantal inschrijvingen van motorfietsen is met liefst 26,97 procent toegenomen tot 1.290 in januari, tegenover 1.016 in januari 2011. De bedrijfsvoertuigenmarkt blijft min of meer stabiel, met een lichte achteruitgang.

De rush van december op ecologische modellen voor de ecopremie werd afgeschaft maakt dat de cijfers van januari erop achteruit zijn gegaan. Bovendien kan het saloneffect nog niet worden gemeten aangezien de meeste van de daar verkochte auto's nog niet zijn ingeschreven in januari. Daar komt nog eens bij dat heel wat fleetmanagers wachten op de publicatie van de definitieve wetteksten rond de nieuwe regeling voor voordeel alle aard vooraleer ze hun bestellingen plaatsen. En ten slotte wijst Febiac er ook op dat de nieuwe BIV-regeling in Vlaanderen maakt dat heel wat bestellingen worden uitgesteld voor modellen die van de nieuwe regeling profiteren.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten