Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingscijfers september 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2011

De inschrijvingscijfers zien er goed uit in België. De septemberwaarden zijn beter dan die van recordjaar 2010. Op het podium heeft Volkswagen Renault voorbijgestoken.

In de afgelopen septembermaand werden 41.427 nieuwe auto's ingeschreven in België. Dat betekent een stijging van 12,13 procent in vergelijking met de cijfers van september 2010. Voor het totaal van de eerste negen maanden van 2011 zijn 440.546 auto's ingeschreven, tegenover 433.997 vorig jaar. Dat houdt een stijging in van 1,51 procent. Aangezien 2010 een recordjaar was, belooft 2011 dus even goed te worden, ondanks een vertraging in de zomermaanden.

Het meest ingeschreven merk in september was Volkswagen (4.622 auto's), gevolgd door Renault (3.597) en Opel (3.511), dat in goede vorm is. Het merk met het bliksemlogo heeft namelijk Citroën en Peugeot in één klap naar de vierde en vijfde plaats geduwd. Voor de cijfers vanaf januari neemt Volkswagen de leiding en steekt het zo Renault voorbij. Peugeot behoudt zijn podiumplaats, maar Opel dreigt steeds meer nu het Citroën van de vierde plaats heeft verdreven. Opmerkelijk is ook de komst van Skoda in de top 10, zodat Toyota verdwijnt uit de lijst met de tien populairste merken bij nieuwkopers in België.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten