Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Aston Martin sluit deal met Lucid voor de bouw van elektrische auto's

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-06-2023

Aston Martin maakt de overstap naar de elektrische auto in samenwerking met de Amerikaanse Lucid Group, bekend van de innovatieve Air. Dat wil niet zeggen dat de deal met Mercedes opgeblazen wordt, al focust die samenwerking vooral op al dan niet hybride verbrandingsmotoren.

De komende vijf jaar investeert Aston Martin meer dan 2 miljard pond (ongeveer 2,33 miljard euro) in zijn elektrische toekomst. In het Verenigd Koninkrijk wordt de verkoop van nieuwe auto's met een verbrandingsmotor reeds in 2030 verboden, nog eens vijf jaar eerder dan de EV-switch van de EU-landen.

LEES OOK Lucid presenteert nog snellere Air Sapphire: 1.200 pk en 650 km

Aston Martin is dan ook begonnen met de ontwikkeling van een modulair EV-platform dat gebruikt zou kunnen worden door verschillende elektrische auto's, van hardcore sportievelingen tot comfortabele SUV's. En om die ontwikkeling een extra duw in de rug te geven, werkt de Britse constructeur samen met het Amerikaanse Lucid.

Wat met Mercedes?

Dat samenwerkingsakkoord tussen Aston Martin en de Lucid Group heeft geen invloed op de deal met Mercedes. De Duitse constructeur blijft hofleverancier van een heleboel componenten, al zou de samenwerking zich vooral toespitsen op al dan niet hybride verbrandingsmotoren. Wat overigens niet uitsluit dat Aston Martin de elektrische Mercedes EQ-technologie gaat gebruiken voor sommige modellen.

Dankzij Geely, dat sinds kort 17% van de aandelen in handen heeft, profiteert Aston Martin bovendien ook van de Chinese knowhow op het gebied van elektrische auto's. Of hoe een potentieel probleem snel zou kunnen uitgroeien tot een interessante opportuniteit. Het F1-team van Aston Martin, dat momenteel hybride V6-motoren van Mercedes gebruikt, gaat dan weer in zee met Honda.

 

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten