Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Formule 1 / Het F1-team van Aston Martin gaat Honda-motoren gebruiken

Geschreven door Frédéric Kevers op 24-05-2023

Momenteel gebruikt het F1-team van Aston Martin motoren van Mercedes. Maar vanaf 2026 switchen ze naar Honda. De Japanners leveren momenteel motoren aan de renstallen van Red Bull en AlphaTauri, maar die gaan in zee met Ford.

Het F1-team van Aston Martin blijft verrassen. Het begon bij de aanwerving van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, daarna bleek de nieuwe AMR23 beter te zijn dan de F1-wagens van Ferrari en Mercedes. En nu verrassen ze opnieuw, want de Britse renstal heeft een akkoord met Honda op zak. Vanaf 2026 leveren de Japanners de motoren voor het team van Lawrence Stroll.

Wat met Red Bull?

Momenteel heeft Honda een motordeal met Red Bull en AlphaTauri, maar vanaf 2026 gaan die F1-teams in zee met Ford - al blijft de ontwikkeling bij Red Bull Powertrains. Momenteel gebruikt Aston Martin motoren van Mercedes, die ook in de Formule 1-bolides van het Mercedes-fabrieksteam, van McLaren en van Williams liggen. Het zou goed kunnen dat Honda verder kijkt dan Aston Martin alleen.

Hoe zit het met Audi en Cadillac?

Hoe dan ook is deze deal goed voor de Formule 1. Want dat zou willen zeggen dat er binnenkort zes motorleverenciers actief zouden zijn. Momenteel hebben we dus Honda, Mercedes, Renault (Alpine, al zouden ook Andretti en Cadillac geïnteresseerd zijn) en Ferrari (fabrieksteam plus Alfa Romeo en Haas), vanaf 2026 treden ook Audi (Sauber) en Ford in de arena. 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten