Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Eindelijk officieel: Audi Brussels gaat ook de vernieuwde Q4 e-Tron bouwen

Geschreven door Klaas Janssens op 21-09-2023

De vernieuwde Audi Q4 e-Tron wordt made in Belgium..Om de productiecapaciteit te vergroten, rolt de elektrische SUV binnenkort ook bij Audi Brussels van de band.

Audi Brussels is momenteel verantwoordelijk voor de productie van de Audi Q8 e-Tron. Maar binnenkort krijgt de in Vorst gelegen fabriek een nieuw model toegewezen, vanaf het einde van 2023 zal ook de vernieuwde Audi Q4 e-Tron er van de band rollen. Die beslissing hangt al een hele tijd in de lucht, maar wordt nu dus ook officieel bevestigd. Zo kan de Duitse constructeur productiecapaciteit van de momenteel in Zwickau gebouwde SUV gevoelig optrekken. De komst van de nieuwe Q4 e-Tron heeft geen gevolgen voor de productie van de Q8 e-Tron bij Audi Brussels.

Audi onderstreept graag dat de fabriek in Brussel 's werelds eerste onafhankelijk gecertificeerde koolstofneutrale productiefaciliteit voor grote volumes in het topsegment is. Op lange termijn wil Audi al zijn vestigingen ombouwen voor de productie van elektrische modellen. Na Brussel en Böllinger Höfe op de site in Neckarsulm (waar de Audi e-tron GT gemaakt wordt), zal Ingolstadt beginnen met de ramp-up voor het eerste model (de Audi Q6 e-Tron) op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE). Tegen het einde van het decennium zal elke Audi-fabriek minstens één volledig elektrisch model produceren.

2024 Audi e-Tron SUV facelift

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten