Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Automarkt: -25% in 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-06-2020

De schattingen voor de balans van de automarkt in 2020 zijn natuurlijk allemaal negatief. ACEA, de Europese vereniging van constructeurs, voorspelt een daling van 25% in Europa.

De lockdown door Covid-19 heeft de auto-industrie, net als andere sectoren, hard geraakt. Ook al zorgen de versoepelingen voor een herneming van de commerciële activiteiten, zitten de autoverkopers duidelijk in een zwaar jaar. ACEA, de Europese vereniging van autoconstructeurs, schat in dat de totale autoverkoop in Europa tegen eind 2020 met 25% zal gedaald zijn tegenover 2019. En dat is als er geen tweede golf komt in de pandemie. Het jaar was al begonnen met een potentieel tekort, aangezien er voor de pandemie al sprake was van een daling van 2%.

Annus horribilis

Nu Covid-19 is gepasseerd, zou de sector het slechtste jaar kunnen hebben sinds 2013, met de sterkste daling ooit in één jaar tijd. De auto-industrie hoopt natuurlijk terug op kracht te komen vanaf deze zomer en in 2021, vooral met aankoopstimuli. ACEA pleit ook voor politieke en economische steunprogramma's in elk land en op EU-niveau. Vooral omdat er heel wat jobs op het spel staan. Het is echter waarschijnlijk dat sommige aankooppremies afhankelijk zullen zijn van milieudoelstellingen, om auto's met een lage CO2-uitstoot te bevoordelen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten