Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Cilindervormige CATL-cellen voor elektrische BMW-modellen

Geschreven door Frédéric Kevers op 30-05-2022

Om de kostprijs van zijn elektrische modellen te drukken, gaat BMW door het Chinese CATL ontwikkelde batterijen met cilindervormige cellen gebruiken. De eerste implementatie van die accu's staat gepland voor 2025.

De samenwerking tussen BMW en CATL is niet nieuw, want de Chinese producent levert al decennialang batterijen aan de Duitse autoconstructeur. Maar die samenwerking belooft wel hechter te worden met de levering van cilinderische accucellen (in de plaats van de prismacellen die vandaag gebruikt worden) vanaf 2025. Die technologie compenseert de stijgende grondstofprijzen (lithium, nikkel, ...), want accu's met cilinderische cellen zouden tot 30% goedkoper zijn dan het batterijtype dat vandaag dominant is (omdat elke cel tot 500% meer energie bevat, wat de constructie van de batterij vereenvoudigt). En aangezien die cellen ongeveer 80% van de totale kostprijs van een accupakket vertegenwoordigen...

LEES OOK BMW kondigt Neue Klasse aan, dit wordt het eerste model op het nieuwe EV-platform

Die nieuwe CATL-batterijen gaat BMW gebruiken voor de elektrische wagen die bouwen op de zogeheten 'Neue Klasse'-architectuur van de Beierse wagenbouwer, waarvan de eerste modellen in de loop van 2025 op de markt zouden komen. Voor de productie wendt de Chinese batterijbouwer zich wellicht naar de Verenigde Staten, waar een volledig nieuwe accufabriek uit de grond gestampt zou worden.

Bron: Reuters

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten